Joint Services Centre

Wigan

For a lightweight solution, Airtec stone is chosen by many architects. Not only is it a practical choice, but it is also easy to fit without any visible fixings for a sleek finish.
Alsecco Airtec stone was specified by ICE Architects for a new multi-million-pound project in Wigan, officially known as the Joint Services Centre (JSC).
Airtec stone granite luxor panels were chosen for the rain-screen cladding on the upper levels of the building, while Alprotect stone XL was used as an integrated plinth course at the base of the building. This sophisticated and high-tech finish not only looks exactly as the designer envisaged but also provides a high-impact and durable finish to the building.

The standard of the workmanship has been extremely high with the project being delivered to the complete satisfaction of the main contractor and client.

Ben Parry, Managing Director, Alsecco UK Ltd
The Airtec stone ventilated rain-screen system removes many of the technical and structural constraints affecting natural stone thanks to its lightweight properties. The composite panel consists of a stone veneer 5-10mm thick bonded to a lightweight aerated clay concrete base. The panel is up to 60% lighter than solid natural stone and is equally suitable for refurbishment projects as it is new build. It also has a unique, contemporary finish.

Stay up to date

alsecco UK Ltd
Whitebridge Way, Stone, Staffordshire, ST15 8JS

T: +44(0)1785 818 998
E: info@alsecco.co.uk
Be social

Copyright © alsecco LTD, 2019

Website designed by