Farringdon Station

London

Airtec stone and glass come together for a sleek and modern finish at Farringdon Station with this prestigious project.
Alsecco Airtec lightweight ventilated rain-screen cladding was specified by Atkins for the major redevelopment of Farringdon Station as part of the north-south Thameslink Programme. Covering 3000m2, both Airtec stone and Airtec glass have been utilised on the project. They were chosen for the fact that the systems are completely compatible, with both systems being used on the interior façades as well.
The lightweight natural Airtec stone panels covered 2600m2 and were up to 3 metres in size, with beige-coloured Jura Limestone being used on the finish. For the Airtec glass, 400m2 of this was installed using white glass, again with the panels reaching 3m in height. The panels form part of the exterior fascia of the station, whilst also being used extensively through the ticket hall area and extending down the stairs onto the platform areas too.
This part of Farringdon Station was designed to create a feeling of light and space and the use of Airtec stone and glass has achieved that to great effect. It was also important to be able to combine the two finishes seamlessly, which the Airtec system provides.
Ben Parry, Managing Director, Alsecco UK Ltd
Chosen for the project by architects Atkins, it was the ideal combination of stone and glass. With its exacting tolerances and sophisticated finish, the Airtec choices have provided a great effect for this historic station.

Stay up to date

alsecco UK Ltd
Whitebridge Way, Stone, Staffordshire, ST15 8JS

T: +44(0)1785 818 998
E: info@alsecco.co.uk
Be social

Copyright © alsecco LTD, 2019

Website designed by